Tjock.. smal.. Vem bryr sig?

 2012-02-01    00:44:18   av:Linn - This is my moment
Nu börjar jag att tröttna på att läsa vissa bloggar!!
Att vissa bloggare så öppet kan mobba någon, att mobba sina läsare och sedan bli sura när man ger tillbaka. Jag förstår inte hur vissa tänker. Och att mobba sina egna läsare?! Vafan.

Ni som är inne i bloggvärlden kanske vet att DennisM har börjat provocera för att få högre besöksantal. Genom att säga att bland annat Blondinbella är fet, att man är fet när ens lår nuddar varandra och att han själv ger en sund och fin inspiration till sina läsare när han själv bara levde på smoothies och var ett benrangel för ett tag sedan. Han menar att Blondinbella ger sina läsare fel budskap genom att visa upp sig i bikini och stolt visa upp sina fina kurvor då hon inspirerar människor till ett osund liv.



Fina fina Isabella! Bild tagen från hennes blogg



Man undrar ju vart världen är påväg? Personligen tycker jag att Blondinbella visar upp en fin kropp på denna bild, hon är glad och man ser att hon är lycklig och sund. Normen idag är att vara smal. Men bara för att man är smal betyder det inte att man är lyckligare. Om man trivs med sig själv, benrangel, mullig som tjock, så spelar det väl ingen direkt roll? Trivs man, har man en bra självkänla så lyser det igenom - och det är mycket vackrare än att visa upp en kropp som alla andra anser är "normal". En kvinna på 250 kilo kan älska sin kropp lika mycket som en kvinna på 50 kilo. Men det anses vara finare att väga 50 kilo än 250.

Dock tycker jag att man ska se över sin hälsa. Är man 1.50 lång kan man rätterligen inte väga 200 kilo, inte för att man då är ful.. men utan för att ens hälsa antagligen inte är på topp vid det läget. Likadant med tjejer som strävar efter att bli smala - en kropp på 1.80 kan inte väga 50 kilo. Man måste hitta det där mittenläget där kroppen mår bra. Blondinbella på bilden ovan ser inte ohälsosam ut. Och läser man Blondinbellas blogg så vet man att hon faktiskt rör på sig via gym mm.
Alla kroppar ser olika ut. Och man ska vara stolt över det man har att visa. Man ska inte sträva efter det alla andra tycker är okej, man ska sträva efter vad man själv tycker är okej. För när man accepterat hur ens kropp ser ut och mår så blir man tryggare i sig själv. Och det i sin tur ger andra en känsla av trygghet.

Och det här faktumet att man är tjock när ens lår nuddar varandra?!
Att ens lår går ihop kan ha flera orsaker bakom sig. Det behöver inte alls betyda att man har lite mer att ta ifrån än andra. Vissa föds med mindre höfter, och har därför sina lår närmare varandra. Kollar man på vissa smala tjejer kan man faktiskt se det.
Punkt slut.
 Lisa

Jag vet inte ens hur man kan svara till det här... Inte utan att bli förbannad, vill säga.

Vad är det som säger att Bella inspirerar människor till ett osunt liv? Det är inte som att hon säger "Ja, nu ska vi äta 30 olika pizzor för att sedan spy upp dem". Hon visar bara att hon är stolt över hur hon ser ut, och det ska hon vara! Smal, kurvig, mullig -- man är vacker oavsett vad! Det enda som gör en ful är en ful personlighet, och jag säger det inte bara för att jag anses vara ful -- jag säger det för att det stämmer.



Det sundaste livsstilen är inte heller att man tänker på sin fysik; man kan, rent fysiskt, må hur bra som helst, men det spelar ingen roll om man mår dåligt psykiskt. På det sättet bidrar Bella med en sund livsstil -- "älska dig själv för den du är." (Ja, jag skrev det lite för att rikta det mot dig)



Samtidigt får man inte glömma bort att man ska ta hand om sin kropp, att man ska se till att man mår fysiskt bra. Men man behöver inte må fysiskt dåligt för att man är kurvig. Man glömmer dessutom väldigt lätt att man riskerar sin hälsa minst lika mycket om man är underviktig som när man är överviktig...

 2012-02-01    21:09:19     URL: http://liisiish.blogg.se/
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!